søndag 2. desember 2012

Første søndag i advent i det hellige land




Som en del av programmet skal EAPPI-teamene fra Yanoun, Jayyous og Tulkarm hver søndag besøke kirker i Nablus og overvære gudstjenester. Det bor omtrent 650 kristne i denne byen som ellers har over 130.000 innbyggere. I dag var det første søndag i advent, dermed var alle tre teamene tilstede under en samlet gudstjeneste i St. Phillip Church. 


Denne anglikanske kirken ble bygd i 1921 av en gruppe briter som residerte i området. I dag er kirken et økumenisk møtepunkt hvor kristne som tilhører forskjellige menigheter i Nablus samles første søndag i hver måned. I tillegg har de aktiviteter for ungdom, diskusjonsgrupper for kvinner og sesjoner for par gjennomgående hver uke. Kirken driver i samarbeid med Good Shepard Church en barnehage for kristne, i tillegg til en skole som ligger ved siden av kirken. Den er for kristne og muslimske barn. St. Phillip Church ble bygd på gården til en moskè, og vel inne ser man rett på minareten fra kirkevinduet. ”Det er gode religiøse og kulturelle relasjoner mellom kristne og muslimer i Nablus, og denne gården er et hyggelig bevis på dette”, sier prest Ibrahim Nairouz

Og det var en absolutt glede å være til stede i akkurat denne kirken som en god økumenisk representant, og denne gården som deles av to religioner fra Abrahams hus denne første søndagen i advent. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar